#

Veiligheid

WMC is zich zeer bewust van de vragen die leven bij bezoekers van evenementen rond het thema veiligheid. Wij zijn dan ook geruime tijd in overleg met gemeente Kerkrade en de burgemeester. De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid in de openbare ruimte waar met name het buiten-festival onder valt. Het WMC-bestuur is verantwoordelijk in de wedstrijd- en concertlocaties.

Op alle locaties gelden huisregels. Deze maken het mogelijk dat bezoekers gefouilleerd kunnen worden en tassen geïnspecteerd mogen worden. Daarvoor moeten op wedstrijd- en concertlocaties ( Parkstad Limburg Stadion, Rodahal, Parkstad Limburg Theater) gecertificeerde beveiligers worden ingeschakeld. De huisregels verbieden overigens ook dat vloeistoffen mee het gebouw in worden genomen. Het betekent voor het stadion dat grote tassen en koelboxen bij de ingang achtergelaten moeten worden, waar zij onder het toezicht van de beveiligers bewaard worden.

Het WMC-bestuur realiseert zich dat dit voor ons allen vervelende zaken zijn, maar rekent toch ook op het begrip van deelnemers en bezoekers vanwege de veiligheidsaspecten.

Meer nieuws?

Schrijf u in voor de WMC Nieuwsbrief en zorg dat u op de hoogte blijft van het laatste nieuws en interessante wist-u-datjes rondom WMC Kerkrade!