#

Opening WMC 2017


Zaterdag 8 juli | 20.00u. | Parkstad Limburg Stadion

‘Het publiek wordt overdonderd,’ aldus WMC-voorzitter Max Kousen.


Het Wereld Muziek Concours 2017 gaat van start met een waanzinnige Olympische opening! Op zaterdagavond 8 juli staat het Parkstad Limburg Stadion geheel in het teken van blaasmuziek. Als verbinder van mensen en van culturen.

Tijdens de wervelende openingsshow van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade op 8 juli maken onder andere showband Advendo uit Sneek, Jong Jubal, de National Band of New Zealand en de Kerkraadse zanger Jack Vinders hun opwachting. De opening van deze 18e editie van WMC is een muzikale dwarsdoorsnede van het festival en moet de toon zetten voor de komende WMC-maand. De rode draad van de avond in het Parkstad Limburg Stadion is een compositie van componist en dirigent Guido Dieteren.

Muzikanten van Kerkraadse bodem delen tijdens deze spectaculaire manifestatie het podium met internationaal talent. De mannenkoren CMK 1912, Lambertus, St. David, het Rumpens mannenkoor en het Sabic Koor maken, evenals jeugdkoor CantaYoung en de Koninklijke Harmonie Sint Philomena Chevremont, onderdeel uit van de show. De piepjonge violist Enzo Kok, trompettist Romano Diederen en zangeres Wendy Kokkelkoren leveren eveneens hun bijdragen aan deze zinderende startmanifestatie van de 18e editie van WMC. De internationale bijdragen komen van de National Band of New Zealand, de Aotearoa Maori Group, het Noorse Strømsgodset Musikkorps en Fanfarenzug Dresden uit Duitsland.

De opening belicht de verschillende facetten van WMC. De nationale en internationale acts nemen de bezoeker mee op een indrukwekkende muzikale wereldreis. Een reis met authentieke blaasmuziek, mars- en showbands, solisten uit de regio, theater en veel visueel spektakel.