#

2e WMC Biënnale

Algemene informatie

Een weekend lang, samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse Abdij Rolduc. De WMC Biënnale 2016 komt er aan! Het laatste weekend van oktober én het tweede weekend van november staat de 2e editie van de WMC Biënnale op de rol. Twee weekenden boordevol masterclasses en concerten, en een heus concours sluit deze intense muziekdagen af.

In 2014 namen zeventien ensembles uit zes landen deel en werkten samen in de rustgevende ambiance van het seminarie in Kerkrade; onder meer met leden van German Brass en het Calefax riet-quintet. Ook in 2016 is de inhoudelijke/artistieke leiding van de WMC Biënnale in handen van de internationaal vermaarde dirigent/klarinettist Jan Cober. Hij strikte mede-tutors van wereldformaat.

Zo komt dit jaar Berlin Philharmonic Brass naar Zuid-Limburg. Vier leden van de groep (Sarah Willis, Jesper Busk Sørensen, Guillaume Jehl en Alexander von Puttkamer) verzorgen gedurende het eerste weekend interessante masterclasses. Tijdens het tweede weekend verrassen twee kwintetten van de Sächsische Bläserphilharmonie uit Leipzig met een concert en hun deelname aan de WMC Biënnale.

Al met al twee weekenden boordevol masterclasses, workshops en een heus concours ter afsluiting. Daarnaast is er een speciale concertagenda opgesteld, met optredens van verrassende en gerenommeerde orkesten en ensembles. Klik hier voor een overzicht van het gehele programma en het programmaboek, maar laat u vooral verrassen!