WMC Kerkrade: hét centrum van de blaasmuziek

WMC Kerkrade is het grootste internationale festival voor blaasmuziek ter wereld. Elke 4 jaar nemen meer dan 18.000 muzikanten uit meer dan 250 orkesten deel aan wedstrijden, concerten en andere projecten. Ook is er een speciaal jeugduitwisselingsprogramma genaamd WMC Young Generation met speciale concerten, workshops en summer camps. Het centrum van gastgemeente Kerkrade is gedurende deze periode één groot festivalgebied, waar de vele podia de ruggengraat vormen van een enorm buitenfestival. Niet alleen zijn er podia in Kerkrade, maar ook in grote delen van Limburg en België en Duitsland.

In 2017 valt WMC weer samen met de WASBE-conferentie in Utrecht (16 tot 23 juli), hetgeen deelnemers de mogelijkheid biedt aanwezig te zijn bij beide evenementen.


Zorg dat je erbij bent tijdens WMC 2017 en laat de wereld zien wat jij kunt! Volg ons via Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van de grote diversiteit aan evenementen en nieuws over WMC.
 
 
 
 
 
 

Schrijf nu in!!!


Inschrijfformulier voor WMC 2017!


Let wel: Uw inschrijfformulier wordt alleen door ons ontvangen indien u aan het eind van het formulier ook daadwerkelijk betaalt met de betaalknop!

Zo gauw als mogelijk kunt u hier terecht voor de reglementen en voor 1 april zullen de verplichte werken hier gepubliceerd worden!
 
 
 

Europees Jeugdorkest (EUYO)

In de media zijn berichten verschenen over het stopzetten van het subsidie aan het Europees Jeugdorkest (EUYO). WMC Kerkrade betreurt dat dit Europees samengesteld jeugd symfonieorkest na 40 jaar dreigt te verdwijnen omdat het subsidieprogramma “Creative Europe” geen structurele subsidies kent. Het Europees Jeugdorkest kent een vaste organisatie en samenstelling.

Het gaat in deze echter niet om het “European Union Youth Wind Orchestra”  (EUYWO), een harmonieorkest waarmee WMC een structurele samenwerking is aangegaan. Dat is namelijk een projectorkest met zetel in Luxemburg. Dat orkest komt normaal één keer per jaar samen om enkele concerten te verzorgen. Komend jaar zal dit orkest weer te gast zijn in Kerkrade in het kader van WMC Young Generation.

 
 
 
founders

subsidiënten

sponsoren

mediapartners

up